Gratis verzending vanaf €50 in NL en €100 in BE Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden.
020-2614758 Mijn account Wijnmandje (0)

Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc druif

De sauvignon blanc is een witte druif met een groenige schil. De oorsprong van deze druif ligt in zuidwest Frankrijk zoals in Sauternes en Barsac. De wijn is veel voorkomend en bekend in Loirevallei. Het stadje Sancerre staat bekend om zijn dunne, hartige sauvignon blanc. In meer streken maakt men van deze druif succesvolle wijnen. Zowel zoet als droog. Deze druif wordt in veel wijnlanden aangeplant.

Knisperend droog

Wijn gemaakt van deze sauvignon blanc druif ruikt naar buxus, wit fruit en bloemen. Het karakter van wijnen komt sneller tot uitdrukking wanneer ze worden geteeld in kalkrijke bodems. Bij het proeven doet de smaak denken aan groene appels en kruisbessen. Bij voller gemaakte sauvignon blanc wijnen kun je soms ananas en lychee proeven. De wijn heeft een frisse afdronk. Wijnen uit de Loire zijn vaak knisperend droog, uit warmere gebieden zachter van smaak.

Een geweldige keuze om een sauvignon blanc te combineren zijn met kruidige sauzen met kip-, tofu- of visgerechten. Of maak een combinatie met zachte geitenkaas (chèvre) of met Thaise en Vietnamese gerechten.